Itt olyat látsz, mint sehol

Közélet: Balatonfüred Concours d'Élegance, 2016. május 13–15.

2016.05.13. 06:09

Ez már a harmadik. A szám jól jelzi, hogy érdemes volt belevágni az elsőbe, érdemes volt nekifutni tavaly másodjára is – a Balatonfüred Concours d'Élegance beérett, stabil, várt eseménnyé lett a májusi naptárban. Ki ne hagyja senki.

La France, La Salle, Dixi, Hispano-Suiza, Iso... Márkák, amelyekről a többség talán még az életében nem hallott, pedig nem is egy mögött csodák laktak. De még az ismertebb márkanevek után is – BMW, Fiat, Ford, Mercedes-Benz, Rolls-Royce - olyan típusnevek állnak, mint 327, 510, V8, Nürburg, Camargue... a 3200 CS-t nem is említem, azt három napja legalább a Totalcar olvasói már akár fel is ismerik az utcán, mert született róla cikk. Csakhogy utcán ilyen autókat látni nem lehet. Legfeljebb most.

Aki úgy érzi, a Renault Fluence-Audi A6-Toyota Prius által kirajzolt háromszög belsejében kevés érdekesség maradt már számára, s szeretne valami olyan, igazi tudattágító helyen autókat nézni, ahol új ismeretek ragadnak rá, keresve se talál jobbat, mint a hétvégi balatonfüredi, autós szépségversennyel egybeforrt kiállítás, a Balatonfüred Concours d'Élegance nevű.

Az egész az utcákon zajlik majd a Tagore sétány táján. Nagyságrendben hatvan autóra készülhetünk, ezek lesznek szétszórva szombat egész nap és vasárnap délelőtt a fenti környéken. Péntek estefelé már láthatjuk az autókat gyülekezni, vasárnap pedig, miután kihirdették a közönség és a szakmai zsűri kedvenceit, a csúcson végző autók biztosan, a többi pedig fakultatíve részt vesz a városon körbevivő, délután két órai kezdetű felvonuláson. Aki nézőként maga is le szeretné adni a voksát, ne feledje, hogy a közönségszavazatok leadási határideje (a szavazólappal tombolán is részt lehet venni!) szombat délelőtt 11.30.

Hogy a kínálat igazán színes legyen, idén is szép számmal érkeznek külföldről autók a rendezvényre, unatkozni senki se fog tehát. Ezt a beharangozó posztot pedig a tavalyi rendezvény fotóival illusztráltuk, ízelítőül, az idei kocsikat pedig majd jól lefotózzák az olvasók maguknak. Mi meg majd ide, közszolgálatiságból.